Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ständigt samma upprepningar



Varför tar människor till vilka medel som helst för att genomdriva sin vilja? Enligt min mening tyder det på en skrämmande mentalitet. Vem kan få sin vilja igenom jämt? Inte ens ett bortskämt barn! Överallt finns de ljusskygga gömt i vardagen. I en tidning från 2017 läste jag oro och fula grepp inför valet i Rwanda.
Paul Kagame som suttit på presidentposten sedan 2003 kan bli omvald. Han var en huvudfigur för att få slut på det blodiga folkmordet 1994 och det gav honom makten. Efteråt visade det sig att oliktänkande förföljdes och förtrycktes. Få vågade opponera sig mot regeringen och medierna var under ständig press! Ett folk i rädsla sade Amnesty International.

Inför valet visade sig skändligheterna och fulheten. Nakenbilder, våld och trakasserier gav presidentvalet fula bockar i kanten.
En av de få som vågade ta strid mot Kagame var Shima Rwigara, som tänkte ställa upp som oberoende kandidat i presidentvalet. Hon uttalade sig kritiskt och engagerade sig i frågor som yttrandefrihet, fattigdom, säkerhet och orättvisor i samhället!
Några dagar efter hon tillkännagivit sin kandidatur lades nakenbilder ut på internet. Alla var på det klara med att händelsen var en del av smutskastningen emot henne. Hon fick stort stöd i sociala medier, där hon uppmanades att fortsätta kämpa mot Kagame.

Djuren dödar av hunger, men människor dödar för att genomdriva sin vilja oavsett det gäller politik eller i
andra syften och då används manipulation som ett grymt vapen.

Inte märkligt att det ibland sker en härdsmälta någonstans. Men som väl är finns det överallt de som ser ljuset och reagerar!

Så länge det finns sol finns skugga. Vi måste hålla nöden från dörren, vara vänlig, men varken bländad eller vräkig!




Övriga genrer (Essä/Recension) av morgonstjärna VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2019-01-21 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP