Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ HJÄRTMOTTAGNINGEN

I dag har jag besökt min hjärtcentral
och tagit tryck och ljud och EKG.
Jag blev bedömd att vara rätt normal,
ja, faktiskt lite mera t.o.m.!

- Är det ett plus att vara onormal?
För doktorn sattes frågan på sin spets.
- För hjärtat råder annan sorts moral
än den som styr det socialas krets!

Min onormalitet är alltså god.
I detta fall så tycks jag utan skuld.
Det var i alla fall vad jag förstod

från analysen av mitt ultraljud.
Min doktor måtte ha kontakt med Gud.
- Ditt hjärta är ju gammalt - men av guld!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-21 20:56



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Ett hjärta som fungerar som det ska
är en skattefri förmögenhet
det är guld värt, 24 carat
ingen tvekan om det!
2019-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP