Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ur arkivet Redigerad Foto: Eget


Frusen närvaro

Vinden kastar synålar
sveder skinnet

Kylan kryper in

Fryser

Vänder vinden ryggen

Ser

Snöflingors
vacker dans
mot lyktans sken

Snögubben
väntar ensam

Mitt i kylan
finns

Vänder åter
ansiktet mot
vinden

Strävar hemåt

Vinterhunden
skyndar in

Bubblande doftande
hett vatten
värmer frusna lemmar
i stearinljussken

I bakgrunden
Tommy Körberg
”Var inte rädd”

Släpp min tanke
fri och låt mitt
hjärta komma till ro

Vilar

Väntar

Hör psalmen

”Blott i det öppna,
har du en möjlighet

Låser du om dig,
kvävs och förtvinar du

Ut i det fria
skall du med Herren gå.

Kraften fullkomnas
mitt i din svaghet då

Leva i världen
omvänd till verklighet,
vänd mot Guds framtid,
följd av hans trofasthet

Mörkret du möter
aldrig i ensamhet

Blott i det öppna
ligger din möjlighet”

Anar

© Eva Langrath 2009




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2019-01-21 21:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Bedårande fint.
2019-02-08

  Solstrale VIP
Njutbart och rart!
2019-01-31

  Stanley Rydell
En av mina favoritpsalmer! Anar med dig
2019-01-30

  Johan Strömstedt
Det finns en hög grad av närvaro i din text. För mig så slutar texten vid stearinljussken.
Sedan blir det en ny text.
vilken tur att vi som betraktare eller författare har rätt att tolka det just vi känner.
2019-01-27

    bittemi VIP
Mycket vackert!
2019-01-27

  ULJO
Underbar vinterpoesi
2019-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP