Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
här står jag och fnular på hur jag kunde vara så in i helvete korkad att jag en gång i tiden började röka - fotot är tagit av Carina Hedlund år 2011 i Skellefteå


en röd prins och ett glas rött

 

en röd prins och ett glas rött

alltid, alltid, denna jävla prins

 

alkohol, måste röka

god mat, måste röka

kaffe, måste röka

 

kompisprat, måste röka

telefonsamtal, måste röka

städa, måste röka

belöningscigarett

 

måste jag bli gravid igen

för att kicka prinsen

måste jag bli utarmad

för att slippa prinsen

 

ställer mig frivilligt

vid dagens skampåle

känner mig duktig

då jag röker rätt

 

aldrig fimpa på marken

inte ens aska

 

jo, bara i smyg

när jag tror

att ingen ser

 

medhavd Läkerolask

i plåt

prydliga fimpar

i prydlig ask

 

aldrig röka på gatan

astmatiker

 

hur långt är det till Chrissan

två cigg

till Cissi

är det bara en

 

giftiga moln

räknar tiden

 

tiden tickar

tick, tick, tack

 

KOL

C-ordet

 

i munnen

i halsen

i lungorna

i hela mig

 

inpyrd

Brommamamma

 

nån ropar

vänta, måste bara fimpa

 

det är nog inte

min sista cigarett

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Concordia
Läst 339 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-22 06:00



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Sökte finfina fimpar på Ume:ås tunnelbaneperrong, en del salivvåta som torkades.
Samlade ca 50 halvrökta cigg, smulade ur tobaken i en tom penningpung.
Fattig men rökas skulle det till varje pris.
Det rev i halsen, smakade lite märkligt av typ 5-6 olika sorter.

Dr Rizzla
2019-01-24

    Roger Runkar Ragnar
Moder Nistisk !
2019-01-24

    Bo Malte
förmodligen inte...
2019-01-22

    ej medlem längre
Texten bygger två sidor. Vattenfallet av missnöje och lust, omvärldsbilden mäts i tobak längs en skala som är begriplig och mänsklig. Det är ju så att människan har en god förmåga att göra dåliga val och det är svårt att vara vän med sina laster.

Den andra sidan är språket som också styr efter gravitation, samt människa. Och Du får dessa två flöden att fungera. Du är helt enkelt på rätt väg.
2019-01-22

    ej medlem längre
En inbiten nikotinist
Nickar hummande: Jomenvisst!
Känns det skrivna väl igen.
Jag tar nog och slutar....sen! ;)

"Äntligen ickerökare" finns en bok som heter. Den är värd att läsas! Och att läsa en bok tvingar en inte att sluta röka :P

2019-01-22

    ej medlem längre
Fimpa innan Du "går upp i rök". Låt läkerolen ersätta prinsen!
2019-01-22

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Ja usch. Jag gjorde mig fri från ciggen och det är underbart. Väl värt att kämpa för.
2019-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Concordia
Concordia