Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Finland kallar en kaplan homosexuella för misslyckade, onaturliga och avskyvärda. Den kyrkan har jag för många år sedan lämnat. Jag hoppas att kyrkan kunde hjälpa människor i stället för att stjälpa dem.


När jag behöver dig


nu vandrar vi i ett glashus
och stenar slängs i extas
ulven till herde är utklädd
ylar i stark emfas

jag läser ditt magnum opus
det du skrev och det som sas
det gjorde mig ledsen och livrädd
fick kyrkan att gå i kras

låt mig vila från denna cirkus
slippa gå era vägar av glas
få bli respekterad och sedd
att på allvar en gång få tas

jag vill att du tänder ett fyrljus
med en våglängd som svänger i fas
så att jag kan bli lotsad och vägledd
hitta hem till min egen bas




Bunden vers av Språk, hjärna!
Läst 168 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-22 17:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Språk, hjärna!
Språk, hjärna!