Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På testcykeln

Sticker än en gång fötterna i pedalfickorna.
På med minneshjälmen
knappar in årtal hastighet motstånd hjärtfrekvens
på displayen.
Så igång.
Efter några minuters trampande
är jag tillbaka i nittonhundratalet
benen som lärkvingar
semesterresor lotterivinster rusar förbi
barnafödsel
motgångar och död, Bach och Mozart, vänner
och husdjur.
Min hund! Så stora ögon du hade!
Efterhand går det trögare, långsammare
så var det också förra gången.
Jag lättar på motståndet
spinner vidare så lätt så lätt.
Ska det äntligen gå?
Men tvärstopp vid mitten av seklet
ett ryck genom kroppen
hjärtfrekvensen hög
reser mig på tramporna
stampar hoppar
Men minnet hårt och svart.

Inte heller denna gång!
De år då mitt liv formades fortfarande obesökta.
Jag stiger av
drar protokollet ur skrivaren.
”Osäkerhet, ängslan och avskildhet
ännu utan förklaringar.
Försök igen!”




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 136 gånger
Publicerad 2019-01-22 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist