Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mr Job blues


 



Jag hatar det här tillståndet. Jag avskyr att somna på kvällen och att vakna på morgonen. Livet är en konstant förnedring, och jag förbannar den dagen jag föddes. En vidrig depression har mig i sitt omilda våld. Tendenser av gränspsykos, hjärnan lever sitt eget godtyckliga liv. En förödande psykosomatisk trötthet i kroppen, som att ha spelat en hård fotbollsmatch varje dag. Min framtid ter sig mörk. Avdelningen och hela min verklighetsuppfattning är störd, förvrängd och surrealistisk.



Gud, vill du vara snäll och ge mig en hjärtinfarkt när jag sover,



så att jag får bli kvitt denna pina och förödmjukelse. Jag har fått nog. Jag orkar inte längre. Nästan alla mina drömmar och visioner ligger döda. Jag hatar det här så kallade förbannade livet. Jag undrar om diaboliska krafter har förklarat mig krig.



Jag tvivlar starkt på att Gud existerar. Jag hatar det här tillståndet. Jag avskyr att vakna på morgonen och att somna på kvällen. Livet är en konstant förnedring och jag förbannar den dag jag föddes.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-22 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP