Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sak i taget

alla dessa deadlines
alla dessa tickande klockor

alltid bråttom
aldrig tid att göra en sak i taget
omsorgsfullt och ordentligt, till slut

alltid stressa
från en deadline till nästa
aldrig bli riktigt klar med nånting

och klockan tickar
och livet blir kortare
av att vi mäter upp det
i sekunder, minuter och timmar

Zen säger: gör en sak i taget
utan att ens tänka på nånting annat
var närvarande här och nu
i varje ögonblick –

det är meditation
och det skänker
en frid och ett lugn i stunden




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2019-01-23 10:42



Bookmark and Share


  Tomas Karlsson VIP
Jo. Och ett ord som jag hatar över alla andra är "effektivitet".
Ett jobb ska väl framförallt göras ordentligt, sen måste det få det ta den tid det tar.
2019-01-23

  Bodingen VIP
Så blir det när arbetsgivarna alla fall i industrin eftersträvar "flexibilitet" och "rotation", alla ska kunna allt på jobbet och det är inte alltid det arbetssättet funkar överallt, många tror sig klara allt men det går bara till en viss gräns men alla ääälskar nya utmaningar...näääk

Med facit i hand tror jag det är bättre med specialisering som förr istället, har varit med om båda systemen och "flexi" krackelerar i slutänden.
2019-01-23

  Kungskobran VIP
Ekorrhjulet snurrar på
dagarna gå
vad är det vi vill nå?

Bra formulerat av dig
2019-01-23

  Språk, hjärna!
Jättebra! Jag önskar att jag skulle klara det någon gång.
2019-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP