Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Här radar novellidéerna upp sig. I stort sett varje dag skriver jag en novell, några kortare texter samt läser och kommenterar andras texter. Har jag väl börjat skriva en text är det 'omöjligt' att sluta 'skapa'. Det bara rinner på.


Novellidé (3)1.
Mannen som inte kunde dö.

Det var en gång en man som ville dö. Bara att han inte kunde göra det för egen maskin. Han hade försökt en längre tid och på olika sätt. Men trots att han tog sig till platser som skulle garantera honom en död, om än möjligen en smärtsam eller snabb sådan. Det ändå var så att om han bara nästan lyckades. Så skulle han nog bli så pass skadad att det skulle vara omöjligt för honom att 'göra det på egen hand, igen'. Tanken och känslan som sådde frön till tvivel i hans hjärta, precis när han 'nästan bestämt sig', fick honom att till slut söka sig andra vägar. Även dessa misslyckades dock, som det skulle visa sig. Han började med att försöka betala någon för att 'avsluta ett kontrakt'. Men första försöket ledde till en man som visserligen behövde pengar, men ändå inte kunde utföra det som pengarna var till för, som en sporre till utförandet. Den mannen tog pengarna och sprang från platsen för mottagandet. Till slut blev Göran så desperat att han för sina sista pengar tog sig, efter vissa efterforskningar, till en svartklubb. Där ställde han sig att spela roulett (som spelet heter på svenska) och började satsa sina sista slantar på. Eftersom han vann då och då, räckte de tyvärr längre än han väntat sig. Efter flera timmar var dock hans pengar slut och han erbjöds att skriva på en skuldsedel mot att få en trave pengar i form av flera omgångar med marker. Detta gladde honom, eftersom det var hans mål att sätta sig i skuld. Han visste att det inte skulle gå att betala skulden. Så han räknade med att bli slagen och dödad som en sorts straff. Men först fick han till sin stora sorg en frist på en åtta dagar. När dagen kom till att åter dyka upp och betala en skuld som det var omöjligt för honom att betala, kom det hela tiden någon oskyldig förbi, just när det var dags att misshandla honom. De två hantlangarna gav honom därför en frist på tjugofyra timmar. Efter sjunde gången som 'missdådarna' skulle straffa honom för att han vägrade betala


2.
Mona kan inte sluta plugga. Hon utbildar sig visserligen och sysslar med att lära sig till det ena eller andra. Men hon trivs så väl med att stanna inom just att lära sig ett yrke. Att när hon utbildat sig till något, hon hoppar på 'ett annat tåg' och utbildar sig till något annat igen. Hon har sju examen för att kunna få en plats sedan. Men istället för att komma till skott och gå vidare, börjar hon från noll igen och stannar i en krets av studier och studenter. På det viset framlever hon sitt liv, utöver att ägna sig åt andra saker på sin fria tid efter dagens studier.

3.
En kvinna som vi kan kalla Siv. Får ständigt en rad uppslag till brott. Hon vill inte begå några brott. Men uppslag till brott kommer till henne då och då, som om hon vore 'idéspruta' till olika frågeställningar till lösningar. Det brukar ta sig ut på det viset att hon ser det som 'lösningen på en fråga'. Hur något skulle kunna ta sig ut eller gå till. Hon blir förstås 'knasig' på att vara 'negativt kreativ'. Hon blir ibland tipsad om att skriva en bok eller till och med en serie böcker. Men trots att hon hela tiden får uppslag till saker och ting. Hon ändå inte tror sig om att kunna bli en författare. Hon skulle behöva 'en medbrottsling' som kunde skriva boken eller utföra brottet. Hon vet bara inte hur det nu skulle gå till eller ta sig ut.

Det svåra är inte att börja, utan att sluta, då en (person) väl har börjat. Det kan 'sitta hårt inne' att börja. Men nyfikenhet och drift att fortsätta, är starka krafter.
Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-23 04:29Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP