Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALLA MINA DÖDA

 

Mormor,

jag minns ännu smaken

av passerade tomater

med lite socker, som jag fick

 

kräftan åt dig inifrån

och du gick från livet

jag var liten då

 

Farfar och Farmor,

er kände jag aldrig

 

Morfar,

du saktmodige man

vår enda trygghet

vad vi saknade dig

 

Mamma,

ditt liv blev svårt

i härskarens händer

också för oss barn

 

du dog ung av cancer

jag fick bli mamma

till mina halvbröder

nygift och barnlös

 

Moster och Morbror,

ni övergav oss barn

efter Mammas begravning

vi såg er aldrig mer

 

Styvfar, 

du dog en plågsam död

och det gladde mig

jag skäms inte

 

du tog min oskuld

med hårda händer

slog oss alla till lydnad

 

Pappa,

du svek dina barn

vågade inte utmana

härskarens styrka

 

vi kände aldrig dig

en dag i tidningen

stod din dödsannons

våra namn saknades

 

Min lilla bror,

det var du och jag

du reste dig ur askan

som fågel Fenix

 

vann kriget mot spriten

mötte din stora kärlek

köpte motorcykel

du dog lycklig för livet

 

alla mina döda




Fri vers (Prosapoesi) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 373 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-01-23 18:05



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Oj vilken berörande släktkrönika!
Sorgerna samlas så orättvist hos vissa, man kan verkligen undra varför. Det är som om man blir en magnet. Outhärdligt ibland.
Bra skrivet, fin titel till, och verserna är perfekta.
2019-02-03

  bittemi VIP
Starkt förmedlat! Dina ord berör
2019-01-27

  Lars Hedlin
Berör och griper tag..kram
2019-01-25

  M.Eta
Stark text, familjedramor.
2019-01-24

  Niliboy
Ja, det var minnen som heter duga,
Min mormor hette Amalia å det finns en fadosång som heter Amalia som jag
Spisar när jag har tvättstugan!
Mycket fint diktat!
2019-01-24

  Feliaxel VIP
En vemodig berörande text
2019-01-24

  Blomma-Stjärna VIP
Fantastiskt bra skriven prosapoesi -
- så grymt ensamma i er utsatthet du, din bror och din mor var - jag ryser och får tårar i ögonen -

- beundrar din kärlek, lust och styrka! -
2019-01-23

    ej medlem längre
Kärnfullt och starkt berörande skrivet. Din ärligaste och bästa som jag läst hittills.
2019-01-23

  Anya VIP
Mycket berörande skrivet. bland det bästa jag läst av dig. Vilka livsöden du målar upp. Suveränt.
2019-01-23

    ej medlem längre
Så mycket som dikten berättar på några få rader rymmer ändå utrymmet mellan dem så mycket mer...

Starkt om en skör berättelse.
2019-01-23

  ULJO
Så stark text. Vrider om inombords
2019-01-23

  Öknens Ros VIP
Naket och avskalande i sin smärta.
2019-01-23

    Sefarge VIP
Starkt känslo berörande!
Att kunna skriva Ut
förgånget liv med
sådan distans
Mellan sorg
och glädje.
2019-01-23

  Marita Ohlquist VIP
Bland alla mörka moln på din himmel fanns det, som väl var, några strimmor av ljus!

2019-01-23

  Fulbergarn
En hård historia
2019-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP