Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mitt spegelglas

Att åldras är att dö en smula
för varje dag och stund som går
det är att se rynkor fula
i ansiktet plöjt djupa spår

När jag uti min spegel finner
den fagra yngling som fanns där
för varje dag alltmer försvinner
mer ”gubblik” bilden numera är

Min spegel säger mig nu är tiden
att förstå hur gammal jag är
nu jag redan vet att tiden är liden
och mot gravens rand det hastigt bär

Med ålderns rätt jag också bör känna
hur kroppen krånglar när jag mig rör
jag borde ej kring alla vägar ränna
den korta tid jag har till des jag dör

Men hur jag än försöker följa mönstret
har jag ej några krämpor lyckats få
nej ivrigt ser jag ut genom fönstret
när jag nästa motionsrunda kan gå

Därför jag mig snabbt mot spegeln vänder
och ler en stund och tänker som så
man vet aldrig vad som i världen händer
om spegeln får bestämma allt också

Frisk och stark jag mig till kroppen känner
och pulsen slår fint med jämna slag
ännu mår jag bra när jag i skogen ränner
så den som till slut bestämmer, det är jag

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-10-07 07:10



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Motion gör alla gott - den som fått krop till ork har dragit vinstlott! Fina rader om existensen mellan födelse och död det tycks som om mannen än lever med viss glöd! :)
2021-10-15

    Lena Staaf VIP
Diktens rytm följer de raska steg som denna åldrande yngling tar.
2021-10-07

  Feliaxel VIP
Ålderns rynkor bevis på en erfarenhet att vara stolt över
2021-10-07

  Öknens Ros VIP
Fin rytm o fina rim i texten. Att få vara frisk och alert med åren en ynnest.
2021-10-07

  Maria Sundelin VIP
Ålder är bara en siffra och att ha rynkor visar bara att man har fått leva
2021-10-07

  Kungskobran VIP
Om man går till doktorn och gör en hälsokontroll så kommer de hitta en massa fel om de testar tillräckligt mycket.
Ålder = anpassning
2021-10-07

  anits VIP
En fin och insiktsfull dikt
2021-10-07

  AiA Maria den fria


Upplyftande spegling
skänker glädje o kraft

Tack!
2021-10-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO