Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Faran av att bo för nära vattnet

Isen talar till mig
i dova toner hör jag dess röst

Sjunger finstämt när kylan växer
långt senare
skriker och skjuter den i sin växtvärk

Förmedlare av det som sker där ute
viskar långfärdsåkare eller fiskejägare

Bryts upp och läggs till mosaik
fryser samman och blir till ett igen

Is är som kärlek
kan bära eller brista

Is är blott en tillfällig vän




Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 467 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-23 21:32



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tycker om ordbilderna som målas upp för mig
2019-01-29

    ej medlem längre
Man får hoppas att kärleken kan bära oss bättre än isen, denne "tillfällige vän".
Intressant jämförelse!
2019-01-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om isens olika sätt att vara!
2019-01-25

  Solstrale VIP
Gillas! :)
2019-01-24

  Niliboy
Mycket fint diktat med levande fantasi,
Ja man kan faktiskt lära här å inspireras!
2019-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt