Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lögnernas mästare

 

Drömmen!
I mig har dött sen jag var ett barn

Livet!
I mig har stannat för gott sen jag blev till en människa

Skratten!
I mig har dött sen jag blev krigsfånge i tio år ( Iran)

Leken!
Har jag aldrig lekt som ett barn utan ett vuxen liv hade jag

Kärleken!
Låter som en skam känsla för mig och lurigt

Hjärtat!
Jag lever utan ett hjärta tack du människan

Tid!
Jag lever på lånade tid min tid blev ute sen länge

Samhället!
Är död för mig i mina ögon

Tryggheten!
Blev jag bestulen på som en flykting

Lögner!
Är vad demokrati, religionen och flyktingarna är mästare på

Alla ljuger för alla och nöjda med det
Alla tävlar om vem är bäst som lögnskapare

Alla berättelser som flyktingarna berättar är påhittat
Skapat av sina anhöriga som bor i väst

All likvärdighet är demokratins ondaste lögn någonsin
Flyktingarna har övermakt och sugar samhällets resurser

Lögnernas mästarnas mästare heter … religionen
Och kommer från mellanöstern

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2019-01-24 11:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP