Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Siar och vänder på stenen

 

Siar och vänder på tiden fram och tillbaka
Vänder på livets sten

Drygt sextio år av mitt liv är redan förlust
Nu kan jag ej återvände tillbaka och ångra mig

Jag vänder på stenarna
Tunga och ledsamma känns de för min ålder

Vänder på barndoms stenen
Våldtagen… står det… usch…

Vänder på ungdoms stenen
krigsfånge… står det… usch…

Vänder på min mandom stenen
Flykting… står det… usch… äckligt

Vänder på ålderdomens stenen
Framtiden osäker … står det… äckligt och usch

Kommer jag att känna mig trygg på gatan
Eller blir jag överfallen av andra?

Kommer jag att få plats i en äldre boende
Eller INTE?

Kommer jag få hemtjänst, personligassistent
Eller inte?

Kommer jag få den vård och omsorg jag behöver
Eller INTE?

Kommer jag att bli operarat i tid
Eller kommer jag att dö på väntan i kön

Kommer jag att vara likvärdig för samhället
Eller blir jag en ekonomiskt belastning?

Kommer jag att ha ett värdig farväl… död
Eller kommer att dö ensam hemma?

Kommer orden att sakna mig när jag ej längre skriver
Eller är jag som ett spått i havet?

Siar framtiden ser väldig hemskt och fruktansvärd ut!
Siar nutiden … det är bara början på min slut!

Vad har politikerna mer att erbjud på
Än lögnarna!

 

 

 

 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 165 gånger
Publicerad 2019-01-24 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP