Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Den dystra dikten

 

Skriver jag nu
för att mildra tankarna

Det finns bara ondska
på vår jord

Mina ord kan inte
besegra vreden och hatet 

Det är för sent nu, 

för sent för ett under

Mina dikter var ett
galet experiment
att bromsa ondskans
mekanismer

Jag är utslagen och svag,
min diktarfåra är uttorkad
Ogräset växer fram
och besudlar mitt liv

Dags att ta farväl nu
när gryning blir till dag

 

Anm: Jag kommer tillbaka med nya krafter 

           snart 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 509 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-01-24 22:13

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Så kan det kännas ibland . att det BARA finns ondska på jorden. Men det är INTE sant! Tro inte allt du tänker...och känner läste jag nånstans!
LJUSET vinner alltid över mörkret och tränger in i den allra minsta lilla springa!!!
2019-01-27

  Eva Langrath VIP
Starkt om de mörka sidorna av livet, parat med envishetens styrka
2019-01-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett mörkerseende, i stark poesi. Du är alltid så välkommen tillbaka.
2019-01-25

  limerick VIP
Välkommen tillbaka!
2019-01-25

  Kungskobran VIP
Hoppas att tankarnas parad
vänder ett blad
och att du kommer
igen
igen
igen
2019-01-25

  Poeten Salvador VIP
Nya krafter och ny energi
2019-01-25

  ULJO
Så bra. Du är tillbaka
2019-01-25

  Elinor Sörensson VIP
Efter vila tränger ny poesi fram
2019-01-25

  Bodingen VIP
Yeah, shoot from the hip
2019-01-25

    Roger Runkar Ragnar
Nyttiga krafter för dig åter när vi alla gråter !
2019-01-24

  Lottie Ålhed VIP
Stark text Välkommen åter!
2019-01-24

    ej medlem längre
En mörk favorit
Du är efterlängtad
2019-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten