Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En stor fläck

en stor stor

fläck av lera

bytte kärlek

mot ilska

skrämde vettet

ur barnet

som aldrig

mer vågade

röra sig fritt

benskörhet

redan i ungdomen

stillasittande

hjärtinfarkt

diabetes

levde ensam

resten av sitt liv

- om man frågar Freud

 

men...

frågar man moder jord

sluter sig kärleken om allt

hon fostrat sig själv

tvunget tolerera acceptera

mänsklig dominans

smutsfläckar lösningsmedel

moder jord hon säger emot Freud

menar att överlevnadsstrategier

segrar och får människan att

skapa sig sina egna förutsättningar

därför byter kläder efter humör

förlåter och sträcker ut sig

som en glasklar vinteris

uppfinner sig själv på nytt

om och om igen




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-24 22:30



Bookmark and Share


  StinaJ VIP
Denna tycker jag mycket om. Bokmärker !
2019-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP