Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Och till den här går det bra att lyssna på Antonio Vivaldis violinkonserter 1-4 opus 8 från 1725.


Säsong


vintervandrar i det vita eller våta
som vidlåder oss
fönster och träd och tusenåra
minnen
var vi än bor är det i norr
toviga lovikkavantars
pärlor av is
en strimma ljus systerligt delad
under den sammanbitna himlen

så vänder det
blad två är våren
en massgrav av äventyr
längs med vägen där vi går
katten kryper återigen in i ljuset
för att läsa Den Nya Dikten
och i träden överallt
hennes leende
från öster

i en blink
våra ögonblick som
jagar varann uppför träden
en åsna ritad på den röda gatan
nuddar mig med mulen
jag bär en grön kaftan
bara fötterna syns
i söder drömmer sommarn
och ryggraden ryser

det är höst och jag vet inte
de fallande vackra bladen från träden
i vinden från väst
jag är dålig på att sälja
mitt inre rum
min skyhöga längtan står utanför murarna
och delar ut
FN:s deklaration den 10 december 1948
på jordens alla språk




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-25 00:28



Bookmark and Share


  objekt3
underbar

(eller så lyssnar vi på Ophra Harnoy(bach) eller Greta Eriksson(mozart);)
2019-01-25

  BenGust VIP
Det skarpögda närseendet och
valet av vinklar, måleriska
detaljer känns upplyftande.


2019-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm