Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Altruist

jag kommer från en tid
där nu har slutat vara då

prästen klev ned
från predikstol
bugade sade
detta är ditt bord

duvorna kuttrade
smulornas mästare
alltid i par

kom till den fattiga
grillkonstnären
gatans estradör
kvinnornas charmör

fridens budskap
det sågs
bland en urbenad
änglavinge

keruberna spelar
på alla märgsugna ben

bakom den censurerade
förlåtens
svalkande draperi

doft av lycka i morgonbris
sånger ljöd från förr
som blev till magi
när nu var då

åter trygg i kaftan
prästen stod
lyckligt
delande hoppets glädje
med tomma händer

© Bosse 25 januari 2019.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-25 07:09



Bookmark and Share


  objekt3
Ja jävlar
satan
Vad du är duktig
2019-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten