Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets rabatt





Vi stod tillsammans
i livets rabatt

jag fullt utslagen
du som en knopp

såg ditt hölje spricka
väntade på att du skulle blomma

du vecklade ut några kronblad
sen orkade du inte mer

stod jämte och såg dig vissna
kunde inte förhindra det som skedde

jag står kvar i rabatten
saknar dig




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2019-01-25 12:44



Bookmark and Share


  Flying Anna VIP
Marita. Metaforernas drottning, så otvunget och starkt!
2019-02-06

  KattenKin VIP
Åh! Vackert och sorgligt.
2019-02-02

  Lars Hedlin
Känns och griper tag!
2019-01-30

    Peter Söderqvist
Blommor som vissnar för tidigt liksom människor, ger en ledsam känsla. Metaforen berör.
2019-01-29

  Olof Lagerhorn VIP
Vacker och innerlig bild om sorgen över en älskad människa.
2019-01-29

  Solstrale VIP
En stark metafor, och verklighet!
2019-01-28

  Valter Örn VIP
Så inkännande diktat av dig och så igenkännande för min egen del.
2019-01-27

  Eva Helene VIP
Så vackert och gripande! Blir starkt berörd.
2019-01-27

    bittemi VIP
Så sorgesamt och vackert! Berör!
2019-01-27

    ej medlem längre
Hjärtskärande och så vackert.
2019-01-27

  lila fjäderblomman VIP
Känner den smärta du förmedlar. Stor kram
2019-01-26

    Birgersdotter VIP
Vackert om sorg-men hör tonen av sorg och saknad!Den förändras genom åren... men aldrig dör.
2019-01-26

  Ezmeralda VIP
Så fint om sorg.
Man känner en stor maktlöshet och tomhet.
2019-01-26

  limerick VIP
Så sorgligt men ändå vackert.
2019-01-26

  Niliboy
Inte bars titta på, innerlig bön blev till byte!
2019-01-25

  Blomma-Stjärna VIP
vackert och ömsint om en stor sorg och saknad
-vi står maktlösa inför de älskande som går bort
- jag tror att maktlöshet, död och sorg föder lust till poesi, filosofi och tro
2019-01-25

  Poeten Salvador VIP
Fin metafor
2019-01-25

    Elisabeth Nilsson VIP
Du sätter ord på sorg och saknad, med fina liknelser. Livet är orättvist ibland.
2019-01-25

  M.Eta
Vilken vacker tanke i liknelse om livets orättvisa. Kram
2019-01-25

  Feliaxel VIP
Sorgligt berörande
2019-01-25

  ULJO
Så berörande skrivet om vänner som man ser bara tyna bort.
2019-01-25

  Kungskobran VIP
Så sorgsamt att det ej blommade mera
hade önskat att det blev flera
men sådan är livets gång
hoppas att det ännu finns plats för glädje och sång

Fint diktat av dig
2019-01-25

  Öknens Ros VIP
I livets rabatt orkar alla knoppar inte slå ut i full blom.
2019-01-25

  StinaJ VIP
Vacker och berörande poetat.
2019-01-25

  Maria Sundelin VIP
Så vemodsvackert
Varma kramar
2019-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP