Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ord i plöjd åker


När ord får kraft, när det ger spänst

Kan vad som helst hända i en mening.

Jag blir dirigent, jag blir berättaren

Som även får ta ansvar för dess text

och dess fulla innebörd i sitt slut.

Allt börjar dock med en början, som

Formar resan mot målet. Det ska till

En början skaka om, väcka och göra

Innehållet intressant för en läsare.

Tangenter klapprar, backar och ser

Sig tillbaka utifrån plöjd tilltufsad

Åkermark, där dess sådd skall sås.

En fel formulering kan ge missväxt

Eller rent av havererad skörd i form av

Frost. Kylan kan slå till när man minst

anar det och då hjälper det ej föga

att spana in näst kommande vår.

Så är ibland relationer, det plöjs och

Ibland även röjs. Det kan vara tistlar

Det kan vara träd som skymmer. Men i

allt så finns en plan på att något i denna

Åker ska få gro. Det ger sig inte självt,

De ger sig inte utan kamp då moln tunga

Inte släpper sitt rika regn. I ibland handlar

det om tro och hopp att fortsätta med

Vetskapen att det faktiskt kommer bli något

Utan att gräva upp de frö som ligger i jord.

Detta ligger för bonden som en naturlig för-

Väntans full insikt, med en viss iver att

Faktiskt få se grödan bryta ytan i dess jord.

Jag önskar många gånger för mitt stilla inre

att jag likt bonden kunde ta det med samma ro.




Fri vers (Fri form) av stefan.g
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-26 07:07



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Orden, sådden/ skörden, livet, samarbetet med andra och med sig själv. I allt, genom allt pågår hela tiden och genom dina ord synliggör du vikten av att vänta på resultatet utan att hasta som vi människor ofta gör.
Bra och tänkvärt skrivet , Tack
2019-01-26
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva