Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idag ska jag skriva

Jag vaknar
Idag ska jag skriva
diska undan från igår kväll
hänga en tvätt
vattna blommorna
bädda sängarna
mata katten
göra frukost
hämta tidningen
borsta smulorna av bordet
dra ett varv med dammsugaren när man ändå är igång
prata kort med mamma i telefon
fixa räkningarna

jag börjar om- idag ska jag skriva
tvätta håret när jag duschar
smörja in min kropp med lotion så här en ledig dag
tandtråd
laga knän på barnjeans
tjata om en läxa någon inte vill göra
mana på att rum ska städas
leta någon annans fotbollsskydd
messa logistik med grannar
skjutsa några ungar
hämta andra ungar
fixa lunch
byta duk

Idag ska jag skriva
tina kyckling
åka en sväng till Ica
kratta lite löv
tända lamporna, det skymmer tidigt
reda ut ett bråk
krama nån som gjort sig illa
starta datorn
den ska installera
vänta
kolla lite mejl
svara i en telefon
prata bort en kvart
torka upp nått som spillts ut

idag ska jag skriva lite
sätta på en kopp kaffe
vila fötterna på soffan
stänga en dörr som någon sprungit igenom
läsa reglerna till ett sällskapsspel rekommenderat från 8 år.
Ta en tablett mot huvudvärk
tänka på en sak på jobbet
titta på rådjuren som mumsar i vår trädgård
knacka hårt på fönstret åt dem
sluta ögonen och drömma kort
sätta på potatis
efter middagen ska jag skriva
röja upp ett kök
bada barn
plocka upp smutsiga kläder
se älsklingsserien på TV

Imorgon ska jag skriva.




Fri vers av Körsbärs-Helene
Läst 210 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-26 17:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Körsbärs-Helene
Körsbärs-Helene