Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...i andra säsongen av denna meta-deckare och/eller dokusoppa...


FiskarDeckarTrion, kap. 22

 

 

 

 

 

En storsnöande afton i februari låg fiskarna tätt under istäcket. Arvid Id och Lizette Lax hade precis börjat vänta sitt barn ihop. Ett par sällsamt små hål hade ABborrats i den frusna älvens skrud. Gamla hederliga signaturmelodier strömmade ut, misstänkt lika de senaste. På radion hörde fiskarna hur en halv insjö nyligen blivit helt insnöad. Säg den som visste hur många månader Sverige lyckades ligga kvar mellan Norge och Finland!?! Det knarrade alltmer återkommande i isbjörnsisen. Älghornsälvor knallade runt bland vildaste kameler och tamaste pingviner. Skulle ungen visa sig bli Assar Sej??? Eller snarare Louice Spigg?!? Måhända rentav Franz-Sandra Flundra!?!

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-26 22:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jodu, för att vara en av mina historier så raskar den plötsligt raskt över isen.... vilket iofs skedde även i tolfte kapitlet med åskskur inkl Ubåtsfärd.

Spännande tolkning med konkret "kontinentalförskjutning"!! Låter säkert rimligt i texten... fast i den mån jag tänkte så föreställde jag mig snarare hur andra kulturers och djurs inflytanden (allt från arktiskt till kameleontiskt) får detta som ligger mellan Norge o Finland att icke längre vara Sverige(?).

Hursomhelst ännu en trio växer fram bland triosarna...
2019-01-27

  Nanna X
Här går det undan, tillökning i stimmet och kontinentalförskjutning på en gång!
2019-01-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP