Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skapandets melankoli

för honom fanns det ett släktskap
en gemensamhet mellan det mörka
och det skapande

mellan ensamhetens melankoli
och den sinnets stillhet 
hans skapande krävde

han hade aldrig varit där han är
utan åren av ensamhet
aldrig blivit den han blev
utan utanförskapets ångest

lyckliga omständigheter skyddade honom
skylde honom för all riktig fara
och det ömtåliga växte sig större

i en annan miljö
hade han blivit en annan

han kommer aldrig att förstå
hur han kunde klä av sig ensamhetens ångest
som om han alltid haft ett val

han kommer alltid att undra
hur insidan kan vara så mycket större
än världen utanför

han kommer fortsätta söka stillheten
ögonblicket när vågen drar sig tillbaka 
och skapandet sorlar i sanden




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-27 15:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Allt som vi är med om formar våra liv...och det kan vara spännande att ibland fundera över hur livet kunde ha blivit om man valt andra vägar...tänkvärd dikt...
2019-02-11

  Drömfångare
Åh, vad fin, på alla sätt och vis :)
2019-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)