Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga returbiljetter

 

 

En övergiven järnvägsräls

löper i två raka linjer

fram till en port

av vakttorn.

 

För länge sedan

gick där tåg dag och natt

fyllda med passagerare.

 

Ingen av dem

hade köpt någon biljett

resan var gratis.

 

Slutstationen,

Aushwitz

 

 




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-27 02:05



Bookmark and Share


  Connie
Fruktansvärt! Även om vi andra aldrig kommer att förstå denna galenskap som hände, så vi får aldrig glömma!

Min morfar var med i motståndsrörelsen i Danmark och jagades av SS-soldater. Men lyckades hålla sig undan. Tyskarna hade invaderat Odense och tagit över både skolor och fabriker.
2020-11-21

  ResenärGenomLivet VIP
Skrämmande...det är svårt att sätta sig in i hur det egentligen var...
2019-02-11
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP