Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brytning, brott, genombrott?

nu bryter jag
tystnaden
jag börjar skriva
släpper ut poesin

jag bryter också
mot en och annan regel
men förhoppningsvis
inte mot några lagar
förutom oskrivna sådana

jag bryter
förhoppningsvis
lite ny mark
skriver sånt
ingen annan tänkt på före mig

jag bryter
ljus som ett prisma
jag får mina läsare/ lyssnare
att se saker på nya sätt
och med nya färger

jag bryter
inte på finska
fast jag talar svenska
som ett mumintroll
jag är finlandssvensk

jag bryter mig in
i litteraturens och ordens värld
jag hackar och gräver
i den karga jorden
för att hitta lämpligt material

och försöker
bryta guld –
vaska ut det bästa
ur språket

mitt genombrott som poet
har ännu inte kommit
det återstår att se
om jag bryter samman
innan dess

radbrytning är viktigt / för att det ska se ut som poesi / annars ser det ut som prosa / men det finns ju också / så kallad prosapoesi

nu måste jag nog
bryta upp
innan jag bryter ner
er, bästa läsare/ lyssnare
innan kaos bryter ut...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-27 10:31



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att bryta från normerna är svårt
fallet kan bli hårt
succén kommer efter min död
då har jag fått leva på vatten och bröd
2019-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP