Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mänskliga rättigheter

 

Om vi inte talar om kärlek så talar vi inte. Då finns ingenting att säga. Kampen för fred och frihet. För mänskliga rättigheter. Frihet jämlikhet och broderskap.
Vi måste rädda världens barn från att svälta ihjäl.

Som människa har du ett stort ansvar. Du har ansvar för allt och det är bara människan som kan göra något åt svälten, krigen och fattigdomen.
Du har också ansvar för din egen art, för alla djuren och för hela planeten. Du slipper inte undan.

Alla människor kommer ursprungligen ifrån Afrika. Våra förfäder har vandrat upp genom Europa och vidare norrut och bosatt sig där det funnits möjlighet till försörjning. Alla har rätt att söka sig vart de vill på jorden och bosätta sig var de vill. Alla människor har ett obestridigt lika värde.

 

 




Prosa av Annie b'larsson VIP
Läst 516 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-27 16:45



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja så måste vi vara å också tänka. Vi får inte bli likgiltiga människor utan sträva efter att bli som du säger humana å älska vår nästa!
Du är en vaken å ovanligt klok diktare!
2019-02-28

  petter rost
För själ och hjärta en värmande skrivning av två ord som allt oftare bara används som utsmyckning vid vissa tillfällen... MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER!
Ja, så skriver du här och så är det – ord för ord, mening för mening, rad för rad.
2019-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Annie b'larsson
Annie b'larsson VIP