Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen poppar upp efter min vinterpromenad

Snöflingor faller ner och lyser upp mörket
vandrade på dem i kväll och lämnade efter fotspår
blev påmind av min barndoms vintertid
hur vi lekte och byggde snögrottor och
snölyktor som vi satte stearinljus i
snöbollskrig var vanligt och pulkåkning
som vi skrattade då vi flög nerför backen
sen älskade jag mina längdåkningsskidor
det var underbart att få glida fram på spåren
igenom den tysta skogen och vita stillheten
sen var man också genomfrusen efter våra lekar
kläderna blev blöta och jag minns särskilt
mina lovikavantar med isbitar på och hur jag
försökte blåsa in värmande luft från lungorna
när man gick in var man trött och mycket glad
ibland kände man doften av hembakta bullar
mamma serverade med varm choklad och
hembakt bröd mad kaviar och ost, favorit då
pappa eldade ofta i öppna spisen och spelade
emellanåt på pianot eller övade på fiolen
minnen poppar upp efter min vinterpromenad
fina härliga och mycket ljusa som jag är så
tacksam över att äga och bevara för evigt
mitt hjärta ler stort då jag tänker på förr






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-01-27 20:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert! Har samma minnen om lovikavantar! Tänk att så små ting kan väcka minnen. Fin skildring om något ljust. Det är inte bara dåliga minnen som berör, de goda ger hopp om mänskligheten :)
2019-02-10

  BenGust VIP
Du är specisk (bra på) att beskriva
vinterkänsla. Liknande minnen möter
mig också.
2019-02-03

  Kungskobran VIP
Fin skildring av lycklig barndom
2019-01-27
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP