Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett levande lik som förebild

Om levande lik verkligen finns på vår jord
Så måste du vara dess förebild
Ty en kallare och mer frånvarande person
Går inte finna i vår stad

Med hy som utbrunnen aska och tom blick
Du går genom gatorna likt en robot
I tron om att du är förmer än vi andra

För att besvara ett enkelt hej
Det är en sak du finner för svår
(Liksom det självklara i att berätta vem man är
När man är någonstans för att be om hjälp) 
Utan ett tyst mummel är allt man får till svar

Leenden ska vi inte ens tala om när det gäller dig
Ty din min skvallrar om något helt annat

Så jag kan inte låta bli att undra om
Det endast är citroner du har till föda

Ja den bistraste person som finns det måste vara du
Det är dessutom ett faktum att du utstrålar en kyla
Så stark att alla som möter dig ryggar undan
När du kommer i vår närhet någon gång

Jag hoppas du överlever sommaren med sol och värme
Utan att behöva fördubbla ditt citronintag




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-27 22:32



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Oj berör starkt!
2019-01-30

  Marita Ohlquist VIP
Ingen människa man vill ha i sin närhet!
2019-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP