Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite till, ja lite till!


Hoppet både tändes och släcktes där ute i horisonten.

Skeppet hade med sina följeslagare fått kurs om

"säkert" vatten. I dovet av torpederad handelsfartyg

öster om Bornholm, ljöd kanonsalvorna så att trädäcket

för om styrhytten, åter sveddes inför havets öppna ridå.

Den tjocka kvalminga luften blandades med ångor av

brustna bränsletankar. Månen vart grådaskig och för ett

ögonblick, så verkade det som även himlen vände sin

blick upp, istället för ner mot de som fortfarande simmade

i den mörka natten. Allt i jakten på ett flytetyg, för att i

den hoppas ännu litet till. Lite till, ja lite till!




Fri vers (Fri form) av stefan.g
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-27 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva