Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking


DET LITTERÄRA NÄTVERKET

Den mångfacetterade dramatikern och
författaren Gerhart Hauptmann 1862-
1946 (tysk) var begåvad med en särartad
litterär förmåga sammanväva de flesta
genrer där ingen enskild text står helt
för sig själv,utan ingår i ett intertextuellt
nät av olika genrer.

Likt en grävande lektör rotade han i gamla
dammiga krönikor och medeltida luntor
som han noggrant bearbetade in i minsta
detalj.

Hauptmanns intresse för klassiska mästare
var troligen det litterära universitet i vars
bokantikvariat och bibliotek han lärde
åtskilligt av.

Allt hör kanske ihop,som en konsekvens
på en annan.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 260 gånger
Publicerad 2019-01-28 02:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP