Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO (lånad)


Ett troll i huset

Ett litet troll där i mitt hus
han rusar runt och gör små bus
saker som jag lägger bort
försvinner iväg så väldigt fort

Läsglasögonen som jag la här
plötsligt så finns de inte där
utan dem kan jag inte söka
ingen mening med att försöka

Leker gömma nyckel varje dag
fågel, fisk, mittemellan gissar jag
det är så sällan som jag hittar rätt
leka med dig det är inte lätt

Plånboken som var tung och grann
innan den ifrån mig försvann
mitt rika troll han ser och skrattar
åt det som jag inte fattar

Hokus pokus, abra kadabra
du är i fokus och trollar bra
jag har nu tröttnat på allt svinn
du dumma troll försvinn

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 847 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-03-17 08:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Riktigt härlig text! Här har vi en liten hustomte :)
2020-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket fyndigt diktat! Tydligen finns det många små troll som gömmer saker. Jag känner också ett:)
2020-03-18

  Stanley Rydell
De flesta av oss har nog ett litet klurigt troll att lägga frustrationen på, hög igenkänning
2020-03-18

  Marita Ohlquist VIP
En lurig rackare som hittar på hyss
så man inte hittar det man hade nyss!
2020-03-18

  Solstrale VIP
Synnerligen rolig och fyndig!
2020-03-18

  Nils-Robert
Ett troll som huserar oss alla tror jag bestämt
2020-03-17

  ResenärGenomLivet VIP
Kul med lite fantasi...
2020-03-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
T rolla bort rubb stubb
R iktigt dumt elakt skubb
O ch sen skratta
L åg stil bör fatta
L ära vett annars skrubb!!!
Och en text till, till min
egen kära bokmärksklubb!
**********************













2020-03-17

  överlevaren VIP
Det går troll i historien!
2020-03-17

    Lena Staaf VIP
Rolig dikt om en verkligt besvärlig individ som du nu gjort processen kort med. Va? Ville hen inte ge sig iväg! Illa...
2020-03-17

  Maria Sundelin VIP
Hihi ibland får saker fötter
2020-03-17

  Kungskobran VIP
Härligt roligt
2020-03-17

  Feliaxel VIP
Det var ett busigt troll
2020-03-17

  Öknens Ros VIP
Lättsam, rolig dikt om ett busigt troll, fina rim.
2020-03-17

    Max Poisé
Numera är det ju nättroll..:-)
2020-03-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO