Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som motsvarar vanlig mänsklig haiku, dock med två olika djur i mitten!?! ...i denna meta-deckare och/eller dokusoppa?!?


FiskarDeckarTrion, kap. 23, varsin hoki-hajqu

 

 

hoki-hajqu gjord av Ragnar Harr

 

regnar över snön

jagar harar enslig älg

låter som skidspår

 

 

 

hoki-hajqu gjord av Karolina Karp

 

skepp korsar kris

kamel kramar krokodil

närmar oss Arktis

 

 

 

hoki-hajqu gjord av Jarmo Gärs

 

skotern stannar tvärt

isbjörn skådas av gärdsmyg

joho, nästan vers

 

 

 

hoki-hajqu gjord av Marianne Makrill

 

läker mardröms sår

hur fiskmås åt fladdermöss

nu lugn i mitt skinn

 

 

 

hoki-hajqu gjord av Arvid Id

 

glider julfrid ut

dit get på fjällräventyr

blir barn igen

 

 

 

hoki-hajqu gjord av Lizette Lax

 

gravid gräver älv

elefantarktisk myrmark

för lillapril strax

 

 

 

hoki-hajqu gjord av Gerhard Gammelgädda

 

här från dödens gräns

likt järv genom grönsisksång

glädjer mig ert gläns

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Haiku) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-28 18:08



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så härliga hoki-hajqu. Gillar din lekfullhet. Faller särskilt för:
gravid gräver älv
elefantarktisk myrmark
för lillapril strax


2019-01-30

  TrollTörnTrappan VIP
Visst, den blev dynamisk som ett smått skrämmande drama... och likafullt en smula realistisk jämfört med andra komplett omöjliga här. Förresten måste mus ha mössa på?!?! - i dessa vintrigaste dagar.
2019-01-29

  Nanna X
Fiskmås åt fladdermöss tog dramatik-priset!
2019-01-28

  TrollTörnTrappan VIP
Hahaja, var bara att mata in tvenne djur... nä, det är storfiskarnas egna lilla idé :-)

Skapar just några till, som läggs in i texten efterhand, så de blir minst 2x3 enligt hela rollbesättningen...
2019-01-28

  Nanna X
Fina hajqus, gillar särskilt hur hararna jagar älg i skidspårstakt. Har du själv uppfunnit versformen?
2019-01-28
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP