Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
@ Bildill/text ingår i "Dialogerna" av Sten Wiking


STÖD RÄTTSOSÄKERHETEN BLI ANNONYM ANGIVARE

Polisen : Vad gäller saken ?

-Som medborgare av lag och ordning,
ämnar jag göra er uppmärksam på att
er polischef,ägnar sig åt kriminell verk-
samhet på nätet.

Polisen : Det var allvarligt,men vad för
slags verksamhet då ?

-Illegal distribution av
barnpornografiskt material,
mutor och korruption,
anstiftan och stämpling till mord,
förtal och falska angivelser,
Illegal vapenhandel.

Polisen : Om ni är seriös och har underlag
för sådana allvarliga påståenden,
måste vi naturligtvis initiera en anmälan.

-Anmälan skall registreras som anonym,
med hänvisning till angiverilagen.

Polisen : Det strider tyvär mot EU,s integri-
tetslag,
så anonyma anmälningar tar vi inte emot.

Den anklagade måste ges möjlighet bemöta
anklagelser från anmälaren för vi lever
inte i en fasciststat och hur tror ni det skulle
se ut om vi tillät oss ta emot
anonyma anmälningar från folk
för minsta lilla skitsak,
det skulle bli kaos och vem som helst skulle
ange vem som helst,utan någon grund och
mest av privata orsaker.

- Så polisen skyddar polisen då ?
då anmäler jag polisen för "skyddande
av brottsling"istället.
Det ska väl sätta igång rättsapparatens
tröga kugghjul.

*







Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 263 gånger
Publicerad 2019-01-28 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP