Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster Rebell

 

En halvsyster jag aldrig mött
gjorde hela Norrland så stött
skandalen utan motsvarighet
tidigt 60-tal ställde till förtret

tidningar i löpsedel och scoop
rapport skrev om pöbelns rop
hon var första kvinna i landet
med klädkod klippt av bandet

på studentdagen vägrade kjol
i långbyxor stolt sken som sol
av dåtidens krav på moralism
Nea sådde frö emot formalism




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-28 23:41



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Tuffa tag...modigt!
2020-01-16

  Bodingen VIP
Faktafel, hon föddes på 40-talet och tog studenten i början av 1960-talet, dock likväl en skandal.
2019-01-31

  Fulbergarn
Spännande!
Girlpower är intressant,
spännande och bra
hopp du forskar fram nåt schysst
då blir jag så gla
att jag jublar ja int håll ja tyst

2019-01-30

  Bodingen VIP
Ja på 40-talet nästan en mindre katastrof, saker man inte ens tänker på idag, har fått beskrivet löpsedlar med tjocka krigsrubriker i tidningarna om detta. Planerar en längre berättelse om henne men måste forska mer.
2019-01-29

  Öknens Ros VIP
...o bra rytm och fina rim i texten, icke att förglömma!
2019-01-29

  Öknens Ros VIP
Det kan man kalla en mindre revolution!
2019-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP