Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÅNADSSONETT

Snart har då denna januaris månad
gått färdigt före februaris marsch,
som brukar pågå ända fram till mars.
Först i april uppväcks naturens trånad.

I maj blir allting skönare än skönt!
I junis dygn, som inga nätter har,
ville man önska att få stanna kvar.
I juli är allt grönare än grönt.

Så kommer då så småningom augusti.
September kan ju vara si så där.
Oktober är det väldigt lite tröst i.

November kan väl ingen hålla kär?
December kan man väl stå ut med, men
så kommer januari hit igen...




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-29 13:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint! Där fick hela året plats i sonettens ram!
2019-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP