Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Vattnets poesi

Jag skådar havet
en våg, ett svall
ett stillsamt segel
vid strandens grus
blågrönt vatten
fröjd för ögat
vind mot stranden
och vågors brus

Jag står vid källan
ett vatten, en åder
så rinnande klart
ett fullständigt liv
brunnens hemlighet
önskningens plats
välgörande rent
för framtida kliv

Jag ser en pojke
en å, ett metspö
fiskar i vatten
glädje och fröjd
barkbåtens iver
en färd, en tripp
regnets droppar
från himlens höjd

Jag ser en båt
en flod, en sjö
en tråd på ängen
klarblått vatten
stockar flyter
fort i landskap
månskenets tårar
stilla i natten

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 485 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2019-03-22 11:02



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Strålande fint!
2019-03-25

  Stanley Rydell
Finstämt med livsbejakande fokus!
2019-03-25

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2019-03-24

  Karina"Kia"
Glasklart och vattenfylld fin poesi om vatten som speglar livet ur olika vinklar och perspektiv!
Snyggt
2019-03-23

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning till vattnet
2019-03-23

  M.Eta
Vatten gör mycket för att berika vår natur! Fin text!
2019-03-23

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vacker text och bild! Gillar tredje strofen...ser scenen framför mig!
2019-03-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett ode till vatten, detta livgivande elixir, diktar du fantastiskt bra om!
2019-03-22

  Yrre VIP
Härlig takt i denna, och berörande!
2019-03-22

  Blomma-Stjärna VIP
så fint så...
2019-03-22

  Solstrale VIP
Underbart om vatten!
2019-03-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om vattnets betydelse i olika sammanhang!
2019-03-22

  Eva Langrath VIP
Fint om vårt livsviktiga vatten
2019-03-22

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om vatten
2019-03-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO