Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÅRDA HÖLJEN BRAST

 

Tunnsådda föll ord

på begravningskaffet

 

inget hade något gott

att säga om honom

 

vi kunde inte ljuga 

 

han var en tyrann

en galen psykopat

 

kärlek ratade han

skapade bara rädsla

 

oro var vårt levebröd

ett ok att alltid bära

 

lättade när han dog

 

hårda höljen brast

dolde blommor inuti

 

med lust  och kraft att leva




Fri vers (Prosapoesi) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-31 18:05



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Bra beskrivning, förstår precis.
Oväntad kombination för de flesta skulle jag tro, eller åtminstone ärligheten. Jag uppskattar båda delarna. En som står mig nära ville utsätta sig för samma sak, enda chansen att få veta att det verkligen är över.
2019-02-03

  Niliboy
Huga ligen man får passa sig!
2019-02-01

  Anya VIP
Så stark och ärlig text. Passar mig så bra. Jag har liknande erfarenhet och ska på en sådan minnesstund. Enbart för min mammas skull.
2019-02-01

  Solstrale VIP
Ja en tyrann den kan verkligen låsa in andra i sitt hårda skal... Känner till detta, min morfar... Bra skrivet!
2019-02-01

  Feliaxel VIP
Skönt när tyranni tar slut
2019-02-01

  Rise Little One
Underbart när lidandet tog slut!
2019-02-01

  M.Eta
Hemskt att det ska behöva vara så. Människor som inte kan ge kärlek har förmodligen aldrig fått någon. Det som saknas dem rinner ut i raseri och tyranneri!
2019-02-01

  ULJO
Starkt förmedlat
2019-02-01

    ej medlem längre
Ärligt och starkt skrivet.
2019-02-01

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som jag känner igen mig i!
En del, som du och jag, slår ut i full blom, andra vissnar i sina höljen.
2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP