Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jord, värme, luft, vatten och rymd. Om någon av dessa livsnödvändiga delar fattas blir det svårt att leva.


Ett träd

Ett frö som faller ner utan
näringsrik jord får kämpa
för sitt rotfäste.
Gömd i mörkret ligger ett
hinder som är onsynligt.

Trädet kämpar och tvingas
att söka ljus. Vägen blir krokig
då större träd överskuggar och
ger inte utrymme för den rymd
som skapar tillväxt.

Det hårda klimatet med stormar
och kyla vrider grenar och stam
som visar på uthållighet och smärta.

Plötsligt ser jag vinterljuset spegla sig i
de kala grenverket och jag förundras
över hur vackert livet är. Jag ser
skönheten i det som få lägger märke
till.

Ett krokigt vindpinat träd som växt
av egen kraft och som övervunnit
motstånd genom kärleken till livet.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-01-29 19:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker och ståtlig dikt likt träd och folk som kämpat..
2019-01-30

  Lars Hedlin
Mot alla odds! Livet finner alltid en väg! kram :)
2019-01-30
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP