Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking


ARVSANLAGENS LITTERÄRA SÅDD OCH SKÖRD

Lingvistens son Paul Heyse( adlad till
"Von Heyse" 1910) 1830-1914
tysk poet,prosaist och novelist,
förvaltade sin faders arvsanlag noga,
vars lingvistik gav rik litterär skörd,
till att bli en totemfigur i en krets av
likriktade vars ståndpunkt var att
utesluta samtidens litterära inriktning
som naturalismen.

Att han i denna krets omtalats
likt en diktargud,
för tanken till en litterär
sektledares slutna sällskap,
vilket inte stod i vägen för hans
adelskap och Nobelpris
fyra år innan sin död.
Bra jobbat med fadern som förebild.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 486 gånger
Publicerad 2019-01-30 00:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP