Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN BAKTALADE KVINNAN

 

jag täckte mina bröst

för att de skulle höra min röst

jag skylde min klyfta med ylle

så att de skulle se mig i nylle

 

jag klädde mig i sjok så tunga

så min bak ej skulle gunga

de visslade efter flickor unga

där pojkar och män stod i klunga

 

så jag gömde mig bakom en skärm

bytte stil och gav dem en skjortärm 

slickat hår bakom en keps i grått 

sedan dess jag deras respekt har fått

 

bytte namn till en mans 

fick hos förläggare ingen chans

men sände samma manus under Anna 

då ville de genast att jag skulle stanna

men gick ej med på läppar med plut

eller bröstförstoring då åkte jag rätt ut

 

sedan den dagen jag fattat galoppen

både kvinnor och män tänker med snoppen

att vara en baktalad kvinna är trist

därför jag förvandlat mig till en skata på kvist

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2019-01-30 14:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Eva Langrath
2019-02-03

  StinaJ VIP
Bra satir med bitterljuv smak :)
2019-01-30

  Eva Langrath VIP
Gillar tonen i din text.
2019-01-30

  Valter Örn VIP
Stridsropen skalla
från könen alla:
Spotlight on me !
2019-01-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra satir!
2019-01-30

  Bodingen VIP
Klockrent!
2019-01-30

  Fulbergarn
Suveränt :)

2019-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP