Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- Prologen till en berättelse av samma namn - Bild: http://i18.tinypic.com/4342akm.jpg


Skuggan av en spegelbild

Is och eld, det funkar inte
Det fattar ju alla

Elden smälter isen
Isen blir till vatten
Släcker elden

Dom tar ut varandra
/Det förstod väll alla att det aldrig kunde funka/

Förstod dom inte det själva?

Det varma
Det kalla

Dom blir bara ett svagt mellanting tillsammans

Dom tar död på varandra

Men utan den andra skulle den ena inte existera
/Man kan inte stå ensam/

Utan något kallt, finns det inget vi kan kalla varmt
Dom kompletterar varandra
Till något fullständigt

Dom speglar varandra
Vänder och vrider
Allt blir spegelvänt
En skugga av en spegelbild


Men likväl, det kan aldrig funka

Tillslut finns ingen av dom, förstod dom inte det?

/Hans blonda hår
Hennes röda
Han var isen
Hon var elden
Hans bleka läppar
Mot hennes eldiga/

Dom blev till ett
Till inget
Till allt




Fri vers av Amalia Santesson
Läst 485 gånger
Publicerad 2006-06-19 23:55



Bookmark and Share


  Sofiapoema
Riktigt bra! Gillar temat och det är en härlig sak att skriva om. Det börjar typ som en "det fattar inte" och börjar sedan bli "men kanske, jo ändå" och slutar med något likgiltigt. Men ack så underbart som spegelbilden av ett kärlekspoem!
2006-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Amalia Santesson
Amalia Santesson