Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att människan i texten beskrivs som en 'hon'. Beror i mångt och mycket på att människan har en tendens att låta företeelser, varelser och saker få 'sexuell tillhörighet och ordning. Det som är i oordning tillfaller övriga val av tillhörighet.


Något litet om katter o fåglar





En fågel har ofta vant sig vid att ha en näbb. Ungefär som elefanten en snabel och människan skor av något slag, med eller utan snörning. Ibland blir dock jämförd med andra djur, trots att en del naturvetare påstår att även människan är ett djur. Dock ingen pingvin, även om mannen ibland till mera fest än vardags klär sig en smula snarlikt. Om det bara gällde klara uttryck som 'svart och vitt', en annan lätt kunde få för sig att människan lärt sig av skatan, kråkfåglar, att föra sig. En katt får ibland en eller annan fågel som granne. Det rekommenderas dock inte att låta katter och fåglar röra sig inom samma typ av revir. Eftersom de annars kan synas bli en smula osams. Dock så inte människan. Hon verkar kunna tåla revir, sitt eget inte minst, sedan hon decimerat all möjlig konkurrens. Hon sägs vara en smula konservativ på det viset.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-02-01 14:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP