Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Endokrinolinernas intåg


I väntrummet - en dag i livet

Jag satt i väntrummet i förmiddags
på avdelningen för endokrinologi
på universitetssjukhuset i Lund.

Det hängde tavlor på väggarna
som liknade spyor;
det låg gamla Hemmets Journal
på ett brunt, rangligt bord.

En kaffeapparat ingen tog något från
stod till höger, men toaletten
var välbesökt, oavbrutet.

Några som väntade satt med sina mobiler,
en med en iPad, medan de flesta
satt tysta med tystnadens tinnitus i huvudet.

Plötsligt hände ingenting.
Sedan hände det igen.
Läkaren kallade in mig.
Tystnaden bröts som en tändsticka.

Kniven i sköldkörteln eller dricka radioaktiv jod.
Justa val. 

Pissnödig efter domen men dasset var upptaget. Länge.

Utanför huset stod en blå bil konstigt parkerad.
En dam satt i den och pratade i mobil. Skrattande.

På Stadsbiblioteket kom inte den som skulle komma.
Dasset kostade fem kronor.

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-30 20:00



Bookmark and Share


  Poeten Salvador VIP
Tydlig stämning
2019-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP