Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lagom

inte orkanen som yrar i dig
inte fruktan som håller dig tyst

när det enda du önskar är att dansa
översvallande, stormande och tygellös
men nej! akta

normen blir skrämd
den känner sig klämd

snälla du, var inte för lite
du är en oansenlig liten tös
låt de se dig
nej! inte sådär

jag vill kunna sitta i ett hörn
inte göra ett knyst
vara helt knäpptyst
vill kunna prata högt, skrika då och då
låt mig vara så

alla ni är bra som ni är
låt inte någon får er att tro att ni inte klarar av det här




Fri vers av kamrat
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-30 22:46



Bookmark and Share


    additune
Få ord, och de fångar så bra!

Känner ingen precis det hörnet, med den odda mixen av tyst & skrik behov. Utmärkt!
2019-02-05

  Concordia
redan när jag läser de två inledande stroferna har du fångat min uppmärksamhet

"inte orkanen som yrar i dig
inte fruktan som håller dig tyst"

Fy fan, vad du e bra ;-)

om du känner för att skrika nån gång gör jag dig gärna sällskap

vi kan träffas på skrikoteket, fniss fniss

på skrikoteken har dom ingen åldersgräns och inga dörrvakter

dessa rum passar således oss

2019-02-01

  Concordia
nån kanske kallar dig tonåring

jag ger dig epitetet, kamrat, den gamla visa själen

du diktar,
"normen blir skrämd
den känner sig klämd"

jag ryser av välbehag och längtar efter att läsa ditt nästa poem

kram kamrat

2019-02-01

    Roger Runkar Ragnar
Här har vi faktiskt två väldigt stygga sista rader:

Alla ni är bra
som ni är

låt inte någon
få er att tro

att ni inte

klarar av
det här
2019-01-31
  > Nästa text
< Föregående

kamrat
kamrat