Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

För Sverige i friden

Dras inte med i en sån speed så att ditt innersta själv inte hänger med. Men om du ändå gör det, om du inte orkar stå emot tidens och dagens tempo, så är det bara för dej att sätta dej och vänta på att gårdagen hinner ifatt. Ta en lång skogspromenad, sjung gärna på sånger du gillar, lägg dej ner i mossan, drick inte för mycket kaffe... krama ett träd, (men fråga trädet först). Vänta på att skimret i livet... den heliga friden och glädjen omfamnar dej, och gör dej hel(are). Glöm inte att du är en människa, inte en maskin. Men om du har blivit en maskin, en zombie, på väg att bli utbränd, därför att ni helt enkelt är underbemannade på ditt jobb. Byt arbete, och om du inte kan få något nytt arbete, slå larm till facket. Be till Gud, Han hör dig och känner din rädsla och oro. Människorna är inte skapade till att passa in i det här samhället. Hur många tusen personer bränner ut sig i Sverige varje år. Hur många orkar resa sig och komma tillbaka? Det är dags för en genomgripande revolution, men vem ska genomföra den? Vänsterpartiet, som står helt utanför? Bränn upp alla superstressade arbetsplatser! Bränn upp alla cyniska och omänskliga företagsledare, liknöjda och välbärgade fackledare. Då kommer det några nya som fattar ännu vansinnigare beslut. Samtidigt går ett antal 100.000 människor arbetslösa, och vet inte vad dom ska fylla dagarna med, nätcasino, tills försörjningsstödet eller A-kassan är slut. Att gå sysslolös skapar ohälsa, stress, och sänkt självfötroende, etc, etc.
Sänk arbetstiden till 7 timmar per dag till att börja med, ömhet, medkänsla, medmänsklighet, identifikation, smekningar, avspända attityder, lägg ned vapnen, mer ömhet, vi blir galna utan kärlek, ingenting fungerar utan kärlek, allt går sönder, hordar utav trasiga utchasade utnyttjade utarmade och förstörda människor. MÄNNISKOR, våra älskade Systrar och Bröder. Ett samhälle utan Gud går det åt pipsvängen för på alla tänkbara sätt och vis, det kan inte bli på något annat sätt.
Gud verkar i kärleken godheten solidariteten. Oerhört många människor är uppfyllda av Den Helige Anden utan att veta om det. Så många underbara individer.
Tyvärr så verkar en annan ande i världen, satan djävulen och belsebub, som bara konstant jobbar på att förstöra allt som är mänskligt och gott, allt som flödar från Gud till människorna ska till varje tänkbart pris hindras, relationer förstöras, och så denna jävla stress som får mig att känna mig helt bäng i huvudet. Sömnbrist eller dålig sömnkvalitet. Jag segar mig upp ur sängen klockan som vanligt 05.30, en kalldusch, och så en jävla massa kaffe... Jag känner hur jag går sönder, känslomässigt, energimätaren alldeles för låg, jag vill döda någon eller några, dom som styr det här galna samhället! Men det är det ju ingen som vågar, eller vill innerst inne. Jag och frugan har börjat att dansa tryckare före jobbet, det ger energi och välmående, men det är inget som jag berättar på jobbet. 90% av mina så kallade arbetskamrater sitter och pillar med mobiltelefonerna på lunchrasten. Det känns som att vara med i en film, en dystopi från 70-talet. Och ungdomarna hinner inte med i stressen, varje dag är det någon som börjar gråta, och då kommer dom till mig, veteranen på Posten. Men jag har ju fullt upp med att hänga med själv. För 25 år sen så var det rena semestern att jobba här jämfört med nu. Och så släpar man sig hem efter jobbet, mörkt och jävligt ute, av med kläderna, fylla i ett bad, frugan kommer med 2 kalla öl... denna stund är kanske min mest paradisiska på dygnet. Man ska vara glad ändå för att man lever i Sverige. Vi har det jämförelsevis bra. Tänk om man bodde i Syrien. Då kanske man skulle utvandra till Sverige. Känn in den livsfarliga livssituation dom lever i innan ni röstar på SD. Sverigedemokraterna består av personer med förkrympt hjärta och själsfrånvaro. Jimmy Åkesson är en mycket aggressiv gymnasist, som döljer sig bakom en from mask. Underligt ändå hur många som nappar på budskapet och retoriken.
Och ur TV:n och internet flödar en strid ström av skräp. Hur blir det inre landskapet av allt detta skräp. Hjärnan blir en soptipp som det inte går att tänka några självständiga sanningsenliga konstruktiva tankar med. Öhhh... invandrarna kan åka tillbaka till sina hemland, vi har inte råd med att försörja dom...öhhh.. Åk hem!!
Jag har börjat krama träd, det är absolut en total hemlighet, men jag tycker att jag får energi av det, blev tipsad av ett ex. Jag har börjat klä mig snyggt i kostym, slips, och nya skinande dojor. Till det mitt bångstyriga hår, men jag tycker att jag blir bemött med mycket mer respekt och vänlighet. Men det kan ju bero på att jag visar respekt och vänlighet. Vi 50+ fick ju det här med respekt, hyfs, och vänlighet med modersmjölken. Folk var mänskligare förr i tiden. Astrid Lindgren. Evert Taube, Hasse och Tage. Olof Palme. Selma Lagerlöf. Vilse i pannkakan. Fem myror... 
Ibland låtsas jag att jag är en fågel, en kuttrande duva. I kyrkan gör jag det, när ingen ser. Vart kommer man när man dör? Vad GÖR dom där på andra sidan, dom har ju inga kroppar. Ja gode Gud tänk att en vacker dag ska ens hjärta sluta slå. Jag kontemplerar över detta och försöker kuttra som en duva. En tant glodde på mig något förbryllad. Jag gillar att åka buss. Sitta och fokusera på folk som inte vet att man glor på dom. Intressant med denna variationsrikedom av människor. En del är så oerhört vackra, så sanna och öppna. Jag gråter när jag känner in det. Jag har överhuvudtaget börjat gråta mycket oftare och ymnigare. Blödig och sentimental. 
För Sverige i friden. Nu ska jag gå och bryskt och ömsint gå och brotta ned frugan.
 

 

 

 

 
Övriga genrer (Brandfackla) av Johan Hallgren VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-31 19:29Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Hallgren
Johan Hallgren VIP