Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt.


Och trädet du ser är egentligen två

Behöver växter inte ett huvud?
Och med värme träd fås att växa,
Vars mogna äpplen väl värmda av våra tårar,
Och trädet du ser är egentligen två.

Säg Jord spring,
Och trädet du ser är egentligen två.

Men vad växer en buske av,
när den av värme mjuknat har,
på ett sätt som endast hjärtat kan röra,
Vilka mer är fria?
Vilka är halvt förlorade?
Och trädet du ser är egentligen två.

Nej tänk mjukt såsom hjärtat kan se,
Och trädet du ser är egentligen två.

Säg Jord,
Och trädet du ser är egentligen två.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Lars Johansson
Läst 160 gånger
Publicerad 2019-01-31 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Johansson
Lars Johansson