Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MADAME SEPTEMBER

Madame September med sitt paraply

som skydd mot solen likaväl som skuren,

hon virvlar runt, av nordanvinden buren

och vilar se´n en stund i parkens sly.

 

Madame September är en nyckfull kvinna,

som än går sorgklädd än har glädjens dräkt.

Av himlens svärta blir hon hastigt släckt,

bäst hon i lövens bladguld börjat brinna.

 

Madame September, sommarns sista trånad,

ett skört momentum före vinterns kram.

Hon för sig stundom som en nobel dam

 

men också som ett våp med flärden lånad.

Madame September dansar runt i parken

med klänningsfållen frasande mot marken.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-01-31 21:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Sommarns sista trånad"... uttrycksfull bild av september!
2019-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP