Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I kvadratens cirkel

rundgång från alla väderstreck
orsakar min stilla vandring genom orkaner
som andra kallar för liv

oavsett

att jag nu kan se
flyter färger bort från vågorna
och det underbara solskenets strålar
målar min värld i gråskala

kan sluta mina ögon och ändå
se så tydligt hur försvinnande lite
som finns kvar av det universum jag
en gång klev in i

för det är
oavsett
formeln och byggstenarna
som sinar ut ur sina drömmar om
en perfekt värld
där formerna kunde ändra sin skepnad
och få betyda det jag kunde förstå

lämnar mig kvar på samma gatusten
som jag en gång fann mig
och drömmer mig tillbaka till första stegets oskuld

lämnar tomrummet
med en efterlängtad frid som sprids
i mina vener

för det är ju så
det slutligen ändå kommer ske

oavsett




Prosa av Max Poisé
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-02-01 14:17



Bookmark and Share


  objekt3
Ömmande dikter du skriver
2019-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé