Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bön 8

 

Käre Gud, hjälp mig och
alla som är i psykisk nöd.
Jag hatar detta tillstånd.
Utmattad, lite gränspsykotisk
och deprimerad på mitt rum,
rättspsykiatriska kliniken.
Jag har inget riktigt liv, och
mina drömmar och visioner
om ett anständigt liv har sinat.
Gud, presentera för mig ett hopp
som håller i alla livets orkaner.
Jag har mått så här förr och
rest på mig, men nu är det tufft.
Jag avskyr detta jävla tillstånd.
Herre, led mig in i ljuset, för
kärleken har jag glömt bort
hur den känns, glädjen likaså.
Min kropp känns som om jag
hade sprungit ett maraton.
Jag är inte räddhågsen av mig,
men detta skrämmer mig.
Gud hjälp mig och alla mina
systrar och bröder som
vandrar i dimmorna.
Skifta vår förtvivlan till sorg,
så att vi kan gråta ut.
Kom med Din Helige Ande
och fyll alla människor till
brädden med ömhet och
förtröstan, tillit och övertygelse.
Amen




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-01 13:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP