Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DAGAR I FEBRUARI

Vissa dagar håller februari skogen stängd.
Träden går inte att öppna.
Bokarna står på stela elefantben
som hemliga moseböcker
med tomma försättsblad
oöppnade,
olästa,
låsta.

Andra dagar kan solen sätta
nycklarna i låsen,
öppna skapelsens bokskog!
Sådana dagar tillgodogör man sig
tacksamt
trädens fromma tankar
som en hjärtats hugsvalelse
Gratia Dei.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-02-01 13:22



Bookmark and Share


  Färdskrivaren VIP
Synnerligen bra. Du skriver med stor känsla för rytm och jag upplever en slags sångbarhet.

2019-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP